Káva New York bola v roku 2002 v Hamburku ocenená magazínom Gourmet ako víťaz testu o najlepšiu kávu sveta. Taliansko rok 1930,mesto Montecatini Terme. Pán menom Ugo Incerpi, majiteľ baru New York kúpil do podniku svoj prvý stroj na praženie kávy, aby ponúkol kúpeľným hosťom niečo špeciálne.A spravil to dobre, pretože sa veľmi rýchlo začali šíriť chýry o jeho výbornej káve, na ktorú prichádzali ľudia z diaľky, aby ju ochutnali. Dnes káva NewYork prekročila nie len hranice Toskánska, ale môžete sa snou stretnúť po celom svete, kde sa jej darí získavať rôzne významné ocenenia. Vznikla tak káva New York s logom černošskej ženy, držiacej hrsť kávových zŕn, ibaže je s drobnými úpravami používana až dodnes. V rokoch 1950 až 1960, syn zakladateľa značky Oscar Onori, transformoval spoločnost z malej obchodnej firmy na podnik s kvalitným zázemím a vlastnou továrenskou výrobou v meste Pistoia. Káva New York začala byť v tej dobe distribuovaná v kaviarňach a baroch po celom Toskánsku.